Izvor: Blic, 20.Nov.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Uslovi EU isti za sve kandidate

Povodom izjave potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da se Beogradu postavljaju novi uslovi za priključenje Evropskoj uniji, Socijaldemokratska unija je saopštila da standardi postavljeni u Kopenhagenskim kriterijumima nisu menjani i važe za sve zemlje kandidate, pa i za Srbiju.

Dačić je u subotu rekao da "jedna zemlja iz Zapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evrope traži da se Srbiji postavi još jedan uslov za ulazak u EU, a to je da li je sposobna da bude deo evropskog prostora".

U saopštenju SDU se navodi da bi Dačić, umesto želje da se što bolje pozicionira u predizbornoj trci, mogao da protumači građanima izjave o potrebi podele Kosova i reči stranačkog kolege i ministra infrastrukture Milutina

Mrkonjića da brine za bivšeg šefa Državne bezbednosti Radeta Markovića, osuđenog za više ubistava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.