Rusima zadat još jedan udarac, zvanično

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 12:26

Rusima zadat još jedan udarac, zvanično

Evropska unija je dodala na listu sankcija protiv Rusije najvećeg ruskog proizvođača dijamanata, kompaniju ALROSA i njenog izvršnog direktora Sergeja Ivanova.

To je saopštio danas na društvenoj mreži Iks (Tviter) visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, prenosi Rojters.

Ograničenja uvoza ruskih dijamanata u zemlje G7 i ograničenja na isporuke dijamanata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj uniji u okviru 12. paketa sankcija EU stupila su na snagu 1. januara.

Počev od 1. marta će stupiti na snagu i ograničenja za ruske dijamante koji se obrađuju u drugim zemljama, prenosi TASS.

Lideri država i vlada G7 su se u zajedničkoj izjavi nakon onlajn sastanka složili da će do 1. septembra 2024. godine stvoriti pouzdan mehanizam za kontrolu porekla i sertifikaciju neobrađenih dijamanata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.