Rusija: Paket je nelegalan

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 21:34

Rusija: Paket je nelegalan

Rusija je u nazvala "nelegalnim" 13. paket sankcija koje je EU usvojila protiv Moskve, tvrdeći da "podriva međunarodno pravne prerogative Saveta bezbednosti".

"Evropska unija nastavlja svoje bezuspešne pokušaje da izvrši pritisak na Rusiju jednostranim restriktivnim merama... Smatramo da su ovakvi postupci EU nezakoniti i da podrivaju međunarodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravne prerogative Saveta bezbednosti UN," izneto je u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je ruska strana, kao odgovor na ove "neprijateljske akcije", značajno proširila spisak predstavnika evropskih institucija i zemalja članica EU kojima je zabranjen ulazak u zemlju.

Među predstavnicima su odgovorni za pružanje vojne pomoći Ukrajini, kao i oni koji su uključeni u procesuiranje ruskih zvaničnika.

Na listi se nalaze i predstavnici Saveta Evrope i članovi parlamentarnih skupština Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) koji "sistematski daju agresivne izjave protiv Rusije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će sve "neprijateljske akcije” zapadnih zemalja i dalje dobijati "blagovremen i adekvatan odgovor”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VI STE LICEMERI" Rusi ŽESTOKO opleli po Zapadu: Žao nam je Ukrajinaca koji se bore za vaše interese!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 12:25

Kako kažu, Ukrajina mora biti neutrala..Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je na početku sednice Saveta bezbednosti o Ukrajini da ne namerava da sluša govore prijavljenih evropskih predstavnika, jer su kao "iskopirani"...- Nalazimo se u prepunoj sali, mada nije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.