Rozental: Hag i dalje glavni uslov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rozental: Hag i dalje glavni uslov

BEOGRAD -

Dalji nastavak evropskih integracija Srbije zavisiće samo od izveštaja glavnog haškog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom, izjavio je holandski ministar spoljnih poslova Uri Rozental.

On je naglasio da je stav Holandije o evrointegracijama Srbije dobro poznat, i da se neće menjati.

Rozental je rekao i da je sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem u ponedeljak u Briselu imao "veoma konstruktivan sastanak".

"Razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo o mogućnostima ulaska Srbije u Evropsku uniju. Još jednom sam naglasio potrebu pune saradnje Srbije sa Međunarodnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu. To je bila suština mog susreta sa ministrom Jeremićem", naveo je Rozental za "Novosti".

Upitan da li Srbija može da se nada da će, uz ovakav holandski stav, dobiti status kandidata za članstvo u EU do kraja ove godine, Rozental je odgovorio: "Nije reč o tome. Sada čekam izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca. Pažljivo ću ga pročitati i prostudirati. Na tim osnovama ću odlučiti o svom stavu o ulasku Srbije u EU".

Bramerc će 6. juna u Savetu bezbednosti UN u Njujorku predstaviti redovan polugodišnji izveštaj, u kojem je ocenio saradnju Srbije u potrazi za preostalom dvojicom haških begunaca - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.