Izvor: Blic, 12.Sep.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rot: Nemačka ostaje pouzdan partner Srbije na putu ka EU

Nemačka će i dalje ostati pouzdan partner Srbije na njenom putu ka EU, poručio je danas državni ministar za Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rot, koji je pohvalio konstruktivnu ulogu Srbije u regionu.

- Moj zadatak ovde u Beogradu je da pošaljem sasvim jasnu poruku da će Nemačka i dalje biti pouzdan partner Srbije na putu ka EU - rekao je Rot Tanjugu posle sastanka sa ministarkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Rot je naglasio da veoma ceni to što Vlada Srbije, a naročito premijer Aleksandar Vučić, sa kojim će sutra razgovarati, igra konstruktivnu ulogu u regionalnim odnosima.

- Nama je potrebno pomirenje u regionu i konstruktivan stav svih aktera i smatram da je dobro što se srpska vlada zalaže za pomirenje i to dokazuje i u političkoj praksi - rekao je nemački zvaničnik.

Rot je podsetio da je pre dve godine pokrenut Berlinski proces, čime je poslat jasan signal da su sada neophodni konkretni koraci, da građani komuniciraju, te da je zato potrebno ulagati u infrastrukturu, ali i u mlađe generacije.

Rot je rekao da mu je drago što su otvorena poglavlja 23 i 24, navodeći da su njima obuhvaćeni značajni elementi pregovaračkog procesa sa EU koji se odnose na demokratiju, vladavinu prava, nezavisnost pravosuđa, borbu protiv korucije i slobodu medija.

- Dobro je što smo konačno pokrenuli pregovarački proces o tim važnim pitanjima - rekao je Rot.

On je čestitao ministarki Joksimović na još jednom mandatu ministra za evropske integracije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Joksimovićeva i Rot o evropskim integracijama Srbije

Izvor: RTS, 12.Sep.2016

Srbija će nastaviti da unapređuje bilateralne odnose sa Nemačkom, rekla je ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i dodala da je dobro što Nemačka prepoznaje konstruktivnu ulogu koju Srbija igra u regionu. Državni ministar u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.