Rosnjeft i Putinov saradnik tužili EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosnjeft i Putinov saradnik tužili EU

Ruski Rosnjeft i ruski privrednik Arkadij Rotenberg osporavaju pred Evropskom sudu pravde deo sankcija koje je Moskvi uvela EU, saopštio je danas taj sud na svom sajtu.

Predmet tih žalbi neće biti objavljen u javnosti u naredna dva meseca, precizirao je sud.

Rotenbergu su od jula zamrznuta sredstva u EU i određena mu je zabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulaska u Uniju.

Preduzeće Giprotransmost, čiji je on većinski vlasnik, bilo je zaduženo za realizaciju studije izvodljivosti projekta izgradnje mosta između anektiranog Krima i teritorije Rusije, što je Kremlj najavio posle pripajanja tog ukrajinskog poluostrva Rusiji marta ove godine.

EU je uvela niz sankcija ruskim preduzećima i pojedincima za koje smatra da su imali ulogu u zaoštravanje krize na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rosnjeft i Putinov saradnik tužili EU sudu

Izvor: Blic, 17.Okt.2014

Ruski Rosnjeft i ruski privrednik Arkadij Rotenberg osporavaju pred Evropskom sudu pravde deo sankcija koje je Moskvi uvela EU, saopštio je danas taj sud na svom sajtu...Predmet je podnet 9. i 10. oktobra, a Rotenberg koji je blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, i jedan je od ruskih zvaničnika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.