Rohani: SAD izolovane u sukobu sa Iranom

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: SAD izolovane u sukobu sa Iranom

Teheran -- Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da su SAD izolovane među svojim tradicionalnim saveznicima u sukobu sa Iranom.

Istakao je da je čak i Evropa stala uz Teheran protiv ponovnog uvođenja američkih sankcija.

"Ne dešava se često da SAD donesu odluku i njihovi tradicionalni saveznici je odbace", rekao je Rohani obraćajući se parlamentu u govoru, koji je uživo prenošen na državnoj televiziji, a prenosi Rojters.

Pre godinu dana, smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on, niko ne bi verovao da će Evropa stati uz Iran, odnosno protiv SAD.

"Rusija, Kina, Indija i Evropska unija, i neke afričke i lationoameričke zemlje su naši prijatelji. Moramo da sarađujemo sa njima i privučemo investicije", rekao je Rohani.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rohani ODBRUSIO Amerikancima: Ostali ste SAMI, uz nas su RUSIJA I KINA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da su SAD izolovane među svojim tradicionalnim saveznicima u sukobu sa Iranom, ističući da je čak i Evropa stala uz Teheran protiv ponovnog uvođenja američkih sankcija...- Ne dešava se često da SAD donesu odluku i njihovi tradicionalni saveznici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.