Rijeka evropska prijestolnica kulture za 2020.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijeka evropska prijestolnica kulture za 2020.

Rijeka je Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu, odlučio je višečlani žiri, s nizom stručnjaka za kulturu iz EU, doslovce u zadnju sekundu prije proglašenja pobjednika.

Iako je Dubrovnik bio u oštroj konkurenciji, a kako prenosi Jutarnji list , u posljednju se sekundu razmatrala i Pula, odlučilo se za projekt pod nazivom "Luka različitosti", na kojemu gradski pročelnik za kulturu Ivan Šarar i njegov tim, među kojima je i umjetnik Slaven Tolj, rade od 2012. godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rijeka postala EPK 2020

Izvor: SEEcult.org, 24.Mar.2016

Rijeka će biti evropska prestonica kulture 2020, odlučila je 24. marta stručna komisija, koja je razmatrala i kandidature Dubrovnika, Pule i Osijeka...Rijeka je prvi hrvatski grad koji je dobio titulu evropske prestonice kulture, koju će poneti 2020. godine sa jednim irskim gradom (u konkurenciji...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.