Regionalna ministarska konferencija

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna ministarska konferencija

Beograd je domaćin četvrte Regionalne ministarske konferencije o borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, kao i pravosudne saradnje u Jugoistočnoj Evropi. Na konferenciji učestvuju ministri unutrašnjih poslova i pravde Zapadnog Balkana, predstavnici zemalja EU, kao i predstavnici nevladinog sektora.

Ministarstvo pravde i državne uprave i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuju  četvrtu Regionalnu ministarsku konferenciju na temu "Borba protiv organizovanog kriminala, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korupcije i pravosudna saradnja u regionu Jugoistočne Evrope".

Na konferenciji u Palati Srbije učestvuju 33 ministra unutrašnjih poslova, pravde i nosilaca najviših tužilačkih funkcija zemalja Zapadnog Balkana, predstavnici zemalja Evropske unije i članovi Evropske komisije kao i predstavnici nevladinog i civilnog društva.

Konferenciju otvara premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, a pozdravne govore drže ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.

Pre početka plenarnog zasedanja, kojim će kopredsedavati Dačić i Selaković, biće potpisan Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Crne Gore o readmisiji lica koja nezakonito borave i Protokola o sprovođenju sporazuma. Sporazum će potpisati Dačić i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Tokom plenarnog zasedanja ministri, šefovi delegacija i predstavnici međunarodnih organizacija govoriće na temu Novi mehanizmi međunarodne saradnje kao odgovor na savremene trendove kriminaliteta.

U odvojenim sesijama, policija, pravosuđe i tužioci razmeniće iskustva i razmotriti najbolje načine za saradnju formiranjem zajedničkih istražnih timova, uspostavljanje regionalnog naloga za hapšenje i drugim merama.

Prva regionalna konferencija ministara unutrašnjih poslova i ministara pravde u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala održana je u Beogradu, septembra 2009. godine, a slične konferencije održane su i 2010. i 2011. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala

Izvor: Studio B, 12.Apr.2013

Ministri unustrašnih poslova I pravosuđa Srbije, Crne Gore, Makedonije, BIH I Albanije založili su se danas za udruživanje i jačanje saradnje radi unapređenja zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala u Regionu. ..Tokom 4. Regionalne ministarske konferecije u Beogradu, Ministri unutrašnjih...

Nastavak na Studio B...

Zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala

Izvor: Akter, 12.Apr.2013

Ministri unustrašnih poslova i pravosuđa Srbije , Crne Gore, Makedonije, BIH I Albanije založili su se za jačanje saradnje radi unapređenja borbe protiv organizovanog kriminala

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.