Referendum o ulasku Hrvatske u EU 22. januara

Izvor: S media, 23.Dec.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum o ulasku Hrvatske u EU 22. januara

Referendum o ulasku Hrvatske u EU biće održan 22. januara 2012, odlučio je večeras ubedljivom većinom glasova Sabor Hrvatske.

Sabor je doneo i odluku o pristupanju Hrvatske EU.

Za odluku o pristupanju EU glasalo je 129 poslanika, a šestoro je bilo uzdržano, dok je odluku o raspisivanju referenduma za 22. januar podržalo 124 poslanika uz 12 glasova protiv. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Sabor je izmenio i saborsku Deklaraciju o temeljnim načelima pregovora za punopravno članstvo Hrvatske u EU budući da je na snazi bila odredba da se referendum mora održati najkasnije 30 dana od potpisivanje pristupnog ugovora, što je najkasnije 9. januara 2012.

Josipović: Referendum o EU 22. januara

EK: Hrvatska u EU 2013. godine (VIDEO)

Kosor: Isplati se savladati sve prepreke za EU!

Set zakona kojima se utvrdjuje da će referendum biti održan 22. januara podržali su poslanici vladajuće Kukuriku koalicije, kao i najveće opozicione stranke, Hrvatske demokratske zajednice.

Novi premijer Zoran Milanović pozvao je gradjane da podrže i privedu kraju "važnu evropsku priču".

Hrvatska je podnela zahtev za članstvo u EU još 2003. godine, a pregovori su formalno počeli dve godine kasnije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.