Radnici iz EU zaobilaze Hrvatsku

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici iz EU zaobilaze Hrvatsku

Zbog nedostatka radne snage Tvornica duvana Rovinj planira da sledeće godine zaposli do 100 radnika iz zemalja izvan EU.

Posebno se razmatra uvoz radne snage iz BIH i ostalih zemalja iz regiona, ali i iz Ukrajine.

Radnici iz ostalih članica Evropske unije uglavnom nisu zainteresovani da rade u Hrvatskoj, ni u duvanskoj ni u drugim delatnostima, jer veća primanja mogu da ostvare u drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državama članicama Unije.

Stoga je logičan izbor posezanje u bazen radne snage u zemljama Zapadnog Balkana i drugih država, pogotovo zato što neke od njih, poput BIH i Srbije, imaju i dugu tradiciju u duvanskoj industriji, a time i radnike koji su edukovani za obavljanje tih poslova.

BAT u Hrvatskoj sada zapošljava više od 1.700 ljudi, što je sedam odsto više nego u vreme preuzimanja TDR-a.

BONUS VIDEO: USPEŠNO LETENJE "SOVE" Avion Utve moći će da vozi turiste, ali i da nosi oružje, a koštaće do 350.000 EVRA
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.