RT: EU cilja na RT u poslednjoj rundi sankcija

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2023, 12:48

RT: EU cilja na RT u poslednjoj rundi sankcija

 
Balkanski ogranak RT-a uvršten je na listu subjekata pod sankcijama EU u najnovijem paketu ograničenja bloka protiv Rusije koji je objavljen u petak.
Zabrana EU proširena je na pet dodatnih medija u novom krugu mera. Evropski savet je opisao ovaj potez kao suprotstavljanje „usklađenim propagandnim akcijama usmerenim na civilno društvo u EU i susednim zemljama“. RT na engleskom jeziku i ostali RT kanali koji emituju program na drugim jezicima već su bili zabranjeni od strane EU u okviru prethodnih ograničenja uvedenih od izbijanja sukoba između Rusije i Ukrajine u februaru 2022. Moskva smatra ograničenja kršenjem slobode medija i dokazima da posvećenost EU slobodi govora nije istinska. Čak i pre sukoba u Ukrajini, zemlje članice, poput Nemačke, pokušale su da ograniče aktivnosti nekih ruskih medija. Onlajn verzija RT Balkan, koja izveštava vesti na srpskom jeziku i fokusirana je na regionalna pitanja, pokrenuta je u novembru 2022. Izdanje uključuje namensku veb stranicu i niz naloga na društvenim medijima, sa planovima za direktan televizijski prenos. Jutjub, usluga video hostinga u vlasništvu Gugla, zabranila je RT Balkan mesec dana nakon što je lansiran. Uoči poslednje runde sankcija EU protiv Rusije, visoki zvaničnici u Briselu su priznali da su skoro ostali bez ekonomskih sektora za ciljanje. Mnoge mere sadržane u 11. paketu imaju za cilj sprečavanje mogućeg izbegavanja sankcija. Takođe će stupiti na snagu zabrana transporta ruske sirove nafte kroz severni deo naftovoda Družba, iako treće strane, odnosno Kazahstan, i dalje mogu da koriste tranzitni put.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.