RAMA U PRIŠTINI: Albanci će se ujediniti pod evropskom kapom

Izvor: Kurir, 23.Maj.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAMA U PRIŠTINI: Albanci će se ujediniti pod evropskom kapom

Neću da pogazim reč datu SAD i EU, rekao je Rama navodeći da je moguće duhovno, ekonomsko i društveno, nacionalno ujedinjenje pod evropskom kapom

PRIŠTINA - Albanski premijer Edi Rama obećao Albancima duhovnu i kulturnu uniju, navodeći da neće pogaziti reč koju je dao Amerikancima i predstavnicima Evropske unije.

- Neću da pogazim reč datu SAD i EU", rekao je Rama navodeći da je moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "duhovno, ekonomsko i društveno" nacionalno ujedinjenje pod "evropskom kapom".

Analitičari u Prištini navode da je albanski premijer znatno ublažio retoriku u odnosu na nedavni nastup u Ulcinju, posle kojeg se našao na meti oštrih kritika zbog izjava vezanih za nacionalno ujedinjenje Albanaca.

Komentarišući događaje u Makedoniji, Rama je rekao da tamošnji Albanci, tražeći da se poštuje slovo Ohridskog sporazuma, "ne traže milost, već svoja prava".

"Albanci će se ujediniti pod evropskim krovom", rekao je Rama.

Ismail Đemali bio je prvi premijer nezavisne Albanije.

Iako nema zvaničnih najava o susretu Rame sa najvišim zvaničnicima Kosova, očekuje se da će se on susresti sa premijerom Isom Mustafom i zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.