Puna podrška Srbiji na putu ka EU

Izvor: RTS, 12.Dec.2012, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puna podrška Srbiji na putu ka EU

U Briselu je Srbiji odato priznanje za naporni rad u procesu evropskih integracija. Izražena puna podrška za dobijanje datuma otpočinjana pregovora, kažu šef delagcije EU Vensan Dežar i ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i ambasador Velike Britanije Majkl Devenport saglasili su se da je Srbiji u Briselu odato priznanje za naporni rad u procesu evropskih integracija. Izražena puna podrška za dobijanje datuma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otpočinjana pregovora za punopravno članstvo u Uniji.

Dežer je izjavio da će ministri EU u martu, a najkasnije do juna iduće godine, odlučiti o otvaranju pretpristupnih pregovora sa Unijom. To je veliko priznanje Srbiji za njen naporni rad, izjavio je šef delegacije EU.

"Svi radimo na tom datumu i treba iskoristiti taj zamajac", ukazao je Dežer.

Ambadasor Velike Britanije potvrdio je nedvosmislenu odlučnost njegove zemlje za proširenje EU ulaskom grupe zemalja u kojima je i Srbija.

"Jučerašnja odluka ministara Evropske unije u Briselu znači punu podršku Srbiji na putu evropskih integracija, čime je Srbija prišla bliže razgovorima o pristupanju u punopravno članstvo", rekao je ambasador Devenport.

Ministri spoljnih poslova EU usvojili su sinoć zaključke o napretku zemalja zapadnog Balkana na evropskom putu, u kojima se za Srbiju pominje vremenski okvir vezan za određivanje datuma za početak pregovora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.