Protestna nota EU zbog predstavljanja Tesle kao Hrvata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 11:46

Protestna nota EU zbog predstavljanja Tesle kao Hrvata

Srbija je uputila protestnu notu evropskoj komesarki za inovacije, istraživanje, kulturu i obrazovanje Mariji Gabrijel zbog toga što je na internet prezentaciji EU američki naučnik srpskog porekla Nikola Tesla predstavljen kao Hrvat, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Oni su u materijalu za obrazovanje mladih ljudi napomenuli da je Tesla čuveni Hrvat koji je otkrio rendgenske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zrake", rekao je Dačić za TV Pink.

On je rekao da bi Tesla završio u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac da je živeo u Jugoslaviji za vreme Drugog svetskog rata.

"Eto, toliko je on Hrvat", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd uputio protestnu notu Briselu zbog Nikole Tesle

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2020

BEOGRAD - Srbija je uputila protestnu notu evropskom komesaru za inovacije, istraživanje, kulturu i obrazovanje Mariji Gabrijel zbog toga što je srpski naučnik Nikola Tesla predstavljen je kao Hrvat na internet prezentaciji EU, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.