Proslava Dana nezavisnosti Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2023, 23:04

Proslava Dana nezavisnosti Crne Gore

Vlada Crne Gore je na podgoričkom Trgu nezavisnosti organizovala svečanost povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore. Tog dana, prije 17 godina,  Crna Gora je, uz posredovanje  Evropske unije, na referendumu obnovila državnu samostalnost. Nezavisnost je podržalo 55,5 odsto, dok je za ostanak zajedničke države sa Srbijom bilo 44,5 odsto građana. 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Abazović: Crna Gora konačno ujedinjena

Izvor: B92, 19.Maj.2023

Na trgu nezavisnosti u Podgorici večeras je obeležen 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore...Premijer te zemlje Dritan Abazović rekao je da je Crna Gora konačno ujedinjena i da je sada potrebno fokusirati se na njen razvoj...Abazović je na svečanom prijemu istakao da se tradicionalno, uoči 21....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.