Probirljivo svetsko tržište prihvatilo Tigar

Izvor: S media, 01.Avg.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probirljivo svetsko tržište prihvatilo "Tigar"

Prodaja gumene obuće pirotskog "Tigra" u prvih šest meseci ove godine viša je za 47 odsto nego u istom periodu 2009. godine i iznosi oko milijardu dinara, izjavio je danas izvršni direktor za proizvodju u "Tigru" Miodrag Tančić.

Polovina ostvarene prodaje gumene obuće, najzastupljenije u izvozu te fabrike, odnosno 470 miliona dinara, realizovana je izvozom na tržišta Evropske unije i Kanade, rekao je Tančić agenciji Beta.

On je naveo da je dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posle početka rada fabrike obuće "Tigar" uspeo da svoju zaštitnu, sportsku i modnu obuću plasira na probirljivom svetskom tržištu.

"Najveći kupci 'Tigrovih' čizama su na zapadnoevropskom tržištu,gde izvoz u prvom delu godine beleži rast od 70 odsto, kao i u skandinavskima zemljama i Kanadi", kazao je Tančić i dodao da su takvi poslovni rezultati u proizvodnji i plasmanu gumene obuće ostvareni u saradnji sa velikim svetskim distributerima i trgovinskim

lancima.

Prema njegovim rečima, u 2010. godini "Tigrovi" proizvodi ušli su i u italijanski "Martinelo", danski "Ilse Jakobsen", odnosno francuski "Dekatlon", u čijem je sastavu više od 400 prodajnih objekata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.