Priznanje Kosova preduslov za ulazak u EU?

Izvor: NaDlanu.com, 13.Feb.2013, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Kosova preduslov za ulazak u EU?

Priznanje Kosova može biti preduslov za evropsku perspektivu Srbije iako to još nije zvanično pomenuto, kaže šefica Odbora za spoljne poslove parlamenta Francuske.

Elizabet Gigu je to izjavila nakon sastanka sa potpredsednicom Vlade Srbije Suzanom Grubješić, koja će kasnije danas govoriti na sednici Komiteta za spoljne poslove Skupštine Francuske o evropskim integracijama Srbije."Francuska podržava Srbiju u naporima kako bi dodeljivanje datuma u junu za početak pregovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << EU postalo izvesno", rekla je Grubješićeva posle jučerašnjih razgovora s francuskim ministrom za evropske poslove Bernarom Kaznevom i savetnikom predsednika države Fransoa Olanda Polom Žan-Ortizom. Ona je istakla da su za to ključni dinamika dijaloga sa Prištinom i uspeh u postizanju vidljivog i održivog napretka po tom pitanju. Tokom razgovora u utorak u Parizu posebno je naglašeno da Srbija treba da nastavi i sa unutrašnjim reformama, naročito u oblastima borbe protiv korupcije, reforme pravosuđa i ekonomije, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade. Nakon Pariza, Grubješićeva će zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem boraviti u zvaničnoj poseti Nemačkoj. (Izvor: B92)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.