Pripreme za korišćenje sredstava Fonda solidarnosti

Izvor: RTS, 05.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za korišćenje sredstava Fonda solidarnosti

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da se nastavljaju započete aktivnosti na pripremi aplikacije za korišćenje sredstava iz Fonda solidarnosti, kao i pripreme za preusmeravanje određenih sredstava IPA fondova na projekte sanacije posledica poplava.

"Nakon definisanja najznačajnijih prioriteta i procena osnovnih kategorija štete biće aktivirana procedura za odobravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i korišćenje sredstava iz Fonda solidarnosti", istakla je Joksimović u razgovoru sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom i ambasadorima zemalja članica EU.

Joksimovićeva je obavestila prisutne da će posle procene štete i izrade plana sanacije, definisanja prioriteta u obnovi i raspoloživih izvora finansiranja biti organizovan naredni donatorski sastanak kako bi se obezbedio koordinisan pristup u procesu programiranja.

Ona je ocenila da su paralelno sa sanacijom posledica od poplava u narednom periodu pred Vladom veoma ozbiljne aktivnosti na oporavku privrede kroz smanjenje broja administartivnih procedura, poboljšanje poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

Joksimovićeva je, takođe, zahvalila na pomoći koju je Evropska unija uputila Srbiji u trenucima kada je bila suočena sa jednom od najvećih elementarnih katastrofa u poslednjoj deceniji, navodi se saopštenju iz Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.