Premijer Vučić započeo posetu Beču

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Vučić započeo posetu Beču

Srpski premijer Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Beču razgovorima sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

On će nakon susreta sa šefom austrijske države imati sastanak s ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom, koji će prirediti prijem za srpsku dijasporu.

Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Aleksandra Vučića, ocenio je Kurc >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izjavi Tanjugu uoči današnje posete srpskog premijera Vučića.

- Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju - istakao je Kurc podsetivši da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da u Austriji postoji brojna srpska dijaspora.

On je podsetio da je vlada premijera Vučića sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje.

Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom i zalaže se i dalje za evropsku perspektivu za zemlje čitavog regiona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Vučić sastao se sa predsednikom Austrije

Izvor: Prva.rs, 29.Jan.2015

On će nakone susreta sa šefom austrijske države imati sastanak s ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom, koji će prirediti prijem za srpsku dijasporu.. .Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Aleksandra Vučića, ocenio je Kurc u izjavi Tanjugu uoči...

Nastavak na Prva.rs...

Susret Vučića i Fišera

Izvor: Beta Video, 29.Jan.2015

BEČ- Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beču sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.