Predsjedništvo usvojilo izjavu o evrointegracijama

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Jan.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjedništvo usvojilo izjavu o evrointegracijama

Predsjedništvo BiH danas je usvojilo izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama. U Predsjedništvu BiH je za 16 časova zakazana konferencija za novinare na kojoj će o izjavi govoriti predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić. "Izjava je usvojena u skladu sa zahtjevima britansko-njemačke inicijative. Malo je dopunjena na račun onih stajališta iznesenih na zajedničkom sastanku u Delegaciji EU", rekao je predsjednik DF-a Željko Komšić novinarima u Parlamentarnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << skupštini BiH. Prema Komšićevim riječima, u izjavu je ubačeno da će se sve promjene koje se zahtijevaju u inicijativi odvijati u skladu sa Ustavom BiH. "Ubačena je i odreba koju je tražio Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, a tiče se borbe protiv terorizma. Navedena je i obaveza da se u neko dogledno vrijeme razmatra i pitanje 'Sejdić-Finci' bez pozivanja na briselske principe na čemu je insistirao Milorad Dodik, predsjednik SNSD"", dodao je Komšić. (RTVBN)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Zajednička izjava: Evropa strateški cilj

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2015

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović danas su potpisali zajedničku izjavu o evropskoj opredjeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka Evropskoj uniji...Tekst izjave donosimo u cjelini:..Svesni složenosti društveno - ekonomske situacije u Bosni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.