Predsednik Rumunije: Nismo spremni za predsedavanje Unijom

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Rumunije: Nismo spremni za predsedavanje Unijom

Predsednik Rumunije Klaus Johanis izjavio je da njegova zemlja nije sprema da preuzme mesto predsedavajuće Evropskom unijom od 1. januara, pozivajući vladu da podnese ostavku.

Johanis, koji je u stalnom sukobom s vladom, rekao je da su "stvari izmakle kontroli" i da postoji politička potreba za promenom vlade koju je nazvao "nesrećom rumunske demokratije".

Viorika Dančila, malo poznata političarka, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koja je u januaru postala premijerka, ima malo uticaja u donošenju odluka, pošto vladom više upravlja Liviu Dragnea, predsednik vladajuće Socijaldemokratske stranke.

Dragnea ne može da bude premijer zbog presude iz 2016. za malverzacije na izborima.

Socijaldemokratska stranka je 2016. godine pokrenula sporne reforme pravosuđa, koje su dovele do protesta građana i kritike EU i SAD, koje smatraju da reforme podrivaju borbu protiv korupcije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Predsednik Rumunije ocenio da zemlja nije spremna da predsedava EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018

Predsednik Rumunije Klaus Johanis izjavio je danas da njegova zemlja nije sprema da preuzme mesto predsedavajuće Evropskom unijom (EU) od 1. januara pozivajući vladu da podnese ostavku...Johanis, koji je u stalnom sukobom s vladom, rekao je da su "stvari izmakle kontroli" i da postoji politička potreba...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.