Predsedavanje Hrvatske EU - Plenković predstavio prioritete

Izvor: Beta, 30.Okt.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedavanje Hrvatske EU - Plenković predstavio prioritete

Premijer Hrvatske Andrej Plenković predstavio je danas u Zagrebu prioritete hrvatskog predsedavanja Evropskom unijom koje počinje 1. januara iduće godine i ponovio da će se zalagati za evropsku perspektivu država regiona."Predsedavanjem jačamo položaj i uticaj Hrvatske u Evropi i svetu, ali i zaokružujemo prve tri decenije savremene hrvatske istorije. Verujem da će u tom procesu hrvatski gradjani prepoznati trenutak i značaj uloge Hrvatske kao predsedavajuće zemlje", rekao je Plenković na konferenciji u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci.Istakao je da su četiri krovna prioriteta hrvatskog predsedavanja: Evropa koja se razvija, koja povezuje, koja štiti, koja je uticajna na globalnom nivou. Ti prioriteti, kako je dodao, odražavaju hrvatsku viziju "snažne Evrope u svetu punom izazova".Plenković je rekao da je tokom hrvatskog šestomesečnog predsedavanja koje počinje 1. januara 2020. predvidjeno više od 150 konferencija i sastanaka, medju kojima u maju iduće godine i samit EU i država Zapadnog Balkana."Na nama je da svi zajedno damo doprinos izgradnji evropske budućnosti, na dobrobit Hrvatske i svih njenih gradjana", istakao je premijer.Naglasio je da će Hrvatska nastaviti da se zalaže za evropsku perspektivu zemalja regiona i, kako je rekao, "delotvornu politiku proširenja" EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković predstavio prioritete tokom hrvatskog predsedavanja EU

Izvor: RTS, 30.Okt.2019

Premijer Andrej Plenković predstavio je četiri ključna prioriteta hrvatskog predsedavanja EU, koje je definisao kao "Evropa koja raste i koja se razvija, Evropa koja spaja, ekonomski, energetski i infrastrukturno, Evropa koja štiti i Evropa koja je uticajna na globalnom planu”. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.