Pozovi 112 za hitne situacije

Izvor: Istinomer.rs, 06.Feb.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozovi 112 za hitne situacije

"Primena jedinstvenog sistema za pomoć u vanrednim situacijama 112 počeće krajem (2010.) godine i biće potrebno dve i po do tri godine da sistem bude uveden u potpunosti." Služba 112 trebalo bi da obuhvati hitnu pomoć, vatrogasne brigade i policije, što bi omogućilo bržu i efikasniju pomoć. Uvođenje jedinstvenog sistema 112 je i jedan od bezbednosnih zahteva koje Srbija treba da ispuni na putu u EU.
Marić je i ranije najavljivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << da će sistem početi da funkcioniše do kraja 2010. godine.
"Sve hitne službe bi mogle da se nađu na zajedničkom broju 112 do 2011. godine."
Beta, 22. 2. 2009. godine


Međutim, sistem još nije počeo da radi.
"U Srbiji još nije počeo da funkcioniše sistem 112, jedinstveni broj za pozivanje policije, vatrogasaca i hitne pomoći, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić, navodeći da je to obaveza koja mora biti realizovana u narednim godinama"Marić je rekao da je samo za pripremne radove, za osposobljavanje sistema neophodno izdvojiti 800.000 evra."
Fonet, 19. 1. 2011. godine


Istinomer Mariću daje ocenu neispunjeno, a pratiće kad će građani Srbije dobiti jedinstveni broj za vanredne situacije.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.