Postupak Uefe protiv Hrvatske zbog nereda u Milanu

Izvor: RTS, 18.Nov.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak Uefe protiv Hrvatske zbog nereda u Milanu

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog nereda i rasizma navijača na meču kvalifikacija za prvenstvo Evrope sa Italijom.

Zbog nereda koji su navijači "kockastih" pravili na "Đuzepe Meaci", Uefa je pokrenula postupak protiv Hrvtaskog nogometnog saveza.

Sudija je dva puta prekidao meč u Milanu koji je završen remijem (1:1), zbog toga što su navijači Hrvatske bacali zapaljene baklje na teren i izavali mali požar na tribinama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Hrvatski navijači su pored bacanja baklji i dimnih bombi na teren svoju ekipu bodrili uz ustaške povike "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše".

Ustaški režim je u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata na najmonstruozniji način u logorima smrti pobio na stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma i Hrvata antifašista.

Uefa je takođe opužila i Italijansku federaciju zbog baklji koje su bile unete na stadion.

Disciplinska komisija Uefa zasedaće 11. decembra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.