Postepeno usaglašavanje politike Srbije i EU

Izvor: Beta, 19.Nov.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postepeno usaglašavanje politike Srbije i EU

BEOGRAD, 18. novembra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u utorak s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, koja je istakla neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i postepenog usaglašvanja spoljne politike Srbije sa politikom EU.

"Zajedno smo razmotrili napredak u odnosima EU - >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbija, uključujući i pregovore o pristupanju. Ponovila sam naš stav o neophodnosti postepenog usaglašavanja srpske spoljne politike sa EU", navela je Mogerini u saopštenju izdatom posle sastanka sa Dačićem.

Ona je izrazila nadu da će dijalog Beograd - Priština uskoro biti nastavljen i dodala da EU u medjuvremenu očekuje primenu do sada postignutih sporazuma dve strane.

Dačić je kazao da će Beograd tokom predsedavanja OEBS-u 2015. godine učiniti sve u cilju rešenja krize u Ukrajini, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Povodom nedavne inicijative EU za rešenje situacije u BiH, Dačić je kazao da će Beograd podržati svako rešenje koje doprinosi stabilnosti te zemlje.

Visoka predstavnica EU je najavila da planira da poseti Srbiju najkasnije početkom sledeće godine.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.