Poruka vladi: Narod će se dići! HAOS u Rumuniji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka vladi: Narod će se dići! HAOS u Rumuniji! (VIDEO)

Bez straha!

Hiljade Rumuna okupilo se danas na još jednom protestu protiv vlade.

Pročitajte i: 

Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade u Bukureštu, gde je juče došlo do nasilnih sukoba sa policijom.

- Rumuni će se dići - vikali su demonstranti, dok je policija zatvarala okolne ulice.

Sukobi su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbili na jučerašnjem protestu kada su neki od desetine hiljada učesnika protesta pokušali da probiju policijski kordon oko vladinih objekata, podseća američka agencija.

Rumunski predsednik Klaus Joanis, kritičar vlade, saopštio je da "oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda", koju je nazvao neproporcionalnim odgovorom na pretežno mirne proteste.

Rumuni koji žive u inostranstvu počeli su u petak protest protiv levičarske vlade u Bukureštu zahtevajući njenu ostavku i zalažući se za prevremene izbore.

Pripadnici rumunske dijaspore koji su došli u Bukurešt iz evropskih država da bi prisustvovali demonstracijama ljuti su na način na koji se upravlja Rumunijom.

Oko tri miliona Rumuna živi u inostranstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti.

#Romania | Massive protest in Bucharest against the Government. Some of the demonstrators are Romanian expatriates which came back to protest. pic.twitter.com/TjZmsCMnNL

— Dragoş Ioniţă (@DragosIonita) August 10, 2018

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi protesti u Rumuniji

Izvor: RTS, 11.Avg.2018

Hiljade Rumuna okupilo se na još jednom protestu protiv vlade, javlja AP. Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade, gde je juče došlo do nasilnih sukoba sa policijom. . ...

Nastavak na RTS...

NOVI PROTESTI U RUMUNIJI: Poruka vladi: Narod će se dići

Izvor: Večernje novosti, 11.Avg.2018

"Bez straha! Rumuni će se dići", vikali su demonstranti, dok je policija zatvarala okolne ulice. Rumunska policija brani postupanje protiv demonstranata Hiljade Rumuna okupilo se danas na još jednom protestu protiv vlade, javlja AP.Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.