Popis stanovništva od 1. oktobra

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popis stanovništva od 1. oktobra

Popis stanovništva u Srbiji biće održan od 1. do 15. oktobra 2011, a popis poljoprivrede od 1. oktobra do 15. decembra 2012, utvrdjeno je izmenama zakona o popisu stanovništva i poljoprivrede koje je Skupština Srbije danas usvojila.

Popis stanovništva prvobitno je planiran za april 2011, ali je zbog

nedostatka novca u budžetu odložen za oktobar ove godine, kako bi deo sredstava bio obezbedjen iz donacije Evropske unije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Rezultatima popisa biće utvrdjen ukupan broj stanovnika, domaćinstava i stanova u Srbiji, kao i najbitnije karakteristike porodica, podaci o vitalnim, etničkim, ekonomskim, obrazovnim, migracionim i drugim karakteristikama stanovništva.

Tadić može da spreči nasilnu asimilaciju Srba!

Odložen popis stanovništva u Makedoniji

Usvojene izmene o popisu stanovnistva i poljoprivrede

Predlagači navode da će se odlaganjem popisa stanovništva za šest meseci očuvati vremenska uporedivost podataka popisa sa rezultatima popisa iz 2011. država članica Evropske unije.

Popis poljoprivrede, prvobitno planiran za novembar ove godine, biće održan od 1. oktobra do 15. decembra 2012.

Tim popisom biće prikupljeni podaci o strukturi poljoprivrednih gazdinstava, lokaciji, zemljišnom fondu kao i broju stoke, poljoprivrednoj mehanizaciji i objektima, radnoj snazi i prodaji poljoprivrednih proizvoda.

Skupština je usvojila i odluku o Programu zvanične statistike u period od 2011. do 2015. godine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.