Ponovo ćemo se angažovati sa SAD

Izvor: B92, 22.Feb.2021, 19:45

"Ponovo ćemo se angažovati sa SAD"

Šef diplomatije EU Žozep Borelj kaže da je jačanje saradnje EU i SAD na Zapadnom Balkanu bilo tema prvog razgovora sa Entonijem Blinkenom.

Blinken, koji je novi državni sekretar SAD, razgovarao je danas sa ministrima spoljnih poslova EU.

"Očekujem da se ponovo angažujemo sa SAD posebno kada je reč o rešavanju tekućih problema i konflikata u našem najbližem i širem susedstvu”, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Borelj.

Nakon video-konferencije ministra EU sa američkim državnim sekretarom, Borelj je ocenio da će fokus u narednom periodu biti ne samo na produbljivanju partnerstva EU i SAD, već i na njihovom zajedničkom globalnom liderstvu u borbi protiv pandemije radi privrednog oporavka, zaštiti klime i promociji demokratskih vrednosti.

”Zajednički je usaglašeno da moramo više raditi zajedno. To podrazumeva i saradnju na globalnoj bezbednosti”, zaključio je Borelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIJA U BAJDENOVOM FOKUSU: Borelj pričao sa Blinkenom - "Jačanje saradnje EU i SAD na zapadnom Balkanu bila jedna od tema"

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2021

Jačanje saradnje EU i SAD bila jedna od tema...Šef diplomatije EU Žosep Borelj kaže da je jačanje saradnje EU i SAD na zapadnom Balkanu bila jedna od tema prvog razgovora koje su ministri spoljnih poslova EU danas imali sa Entoni Bliknenom, novim američkim državnim sekretarom SAD...- Očekujem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.