Pogledajte kako se Romi u Mađarskoj bore protiv nezaposlenosti

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako se Romi u Mađarskoj bore protiv nezaposlenosti

Evropska unija je 2011. postavila takozvani okvir za nacionalne strategije integracije Roma u društvo. Te strategije do sada nisu donele nikakva poboljšanja.

U Mađarskoj, na primer, samo 21 odsto tamošnjih Roma ima posao. U toj situaciji, predsednik jedne male seoske opštine je rešio problem na svoj način.

- Kada se ujutro probudim, prvo moram da se zapitam mogu li nešto da radim ili ne, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako da obijem neku kuću. Ni socijalna pomoć nije nikakva plata. Moramo da se promenimo - kaže Laslo Bogdan, predsednik opštine Čerdi, koji motiviše romsko stanovništvo da se zaposli u plasteniku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.