Podrška Nemačke Srbiji na putu ka EU

Izvor: BKTV News, 16.Nov.2014, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Nemačke Srbiji na putu ka EU

Strateški i politički cilj Srbije je da postane deo EU i od toga neće odustati, rekao je premijer Aleksandar Vučić na prijemu povodom dolaska vicekancelara Nemačke Zigmara Gabrijela. Nemačka će podržati Srbiju na evropskom putu, poručuje Gabrijel.

Vučić je istakao i da će Srbija dati sve od sebe da se približi EU, prenosi Tanjug.
„Ostalo će zavisiti od vas, vaša će odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << biti da li ćete prihvatiti Srbiju ili ne“, rekao je srpski premijer.
Vučić je istakao da će Srbija učiniti sve da poboljša poslovno okruženje i da je siguran da će građani Srbije podržati teške reforme jer „znaju da je to za dobrobit Srbije“.
„Bez obzira na sve teškoće, Srbija će biti u stanju da prevaziđe sve probleme“, naglasio je Vučić.
Gabrijel je ocenio da je Srbija krenula u promene u cilju priključivanja EU, a Nemačka je će podržavati na tom putu, kako bi ispunila uslove koji se odnose na uspostavljanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i slobodu izražavanja.
„Obećavam da će Vlada Nemačke i dalje sve činiti da vas podrži na vašem putu, i iskoristiti sve instrumente i mogućnosti za proširenje naših odnosa“, rekao je Gabrijel.
Nemački vicekancelar i ministar ekonomije Zigmar Gabrijel, koji predvodi delegaciju nemačkih privrednika, stigao je u dvodnevnu posetu Beogradu.
Zigmar Gabrijel je najviši nemački zvaničnik koji je došao u Beograd, posle posete Angele Merkel 2011. godine.
Izvor: RTS
The post Podrška Nemačke Srbiji na putu ka EU appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri, opozicija i javne ličnosti na prijemu za vicekancelara Gabrijela (FOTO)

Izvor: Blic, 17.Nov.2014, 10:28

Zigmar Gabrijel, zamenik kancelara i ministar privrede Nemačke, počeo je sinoć posetu Beogradu, i to prijemom u hotelu "Hajat" gde mu je domaćin bio premijer Aleksandar Vučić...- Došao sam da podržim evropski put Srbije i dodatno jačanje privrednog partnerstva dve zemlje - poručio je Gabrijel,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.