Plenković smenio ministra zdravlja

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković smenio ministra zdravlja

Hrvatska vlada je potvrdila da je premijer Andrej Plenković razrešio ministra zdravlja Milana Kujundžića, odnosno prihvatio njegovu ostavku nakon niza otkrića o ministrovoj imovini.
Andrej Plenković je istakao da je Kujundžić bio fokusiran na objašnjavanje tema koje nemaju veze sa njegovim resorom, kao i da će se vratiti u Hrvatski sabor.

"Razriješio sam ministra Kujundžića, imao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priliku javnosti objasniti cijeli kontekst ovih tema koje se vežu za njega. Ministarstvo zdravstva je bitno, a s obzirom da predsjedamo EU. Moramo se pripremiti za obranu od šireće epidemije koronavirusa. On je bio fokusiran na objašnjavanje tema koje nemaju veze s njegovim resorom. On će se vratiti u Hrvatski sabor, odlučio sam ga razriješiti", rekao je Plenković.
Dodao je da će nakon današnjih konsultacija sutra predložiti novog ministra zdravlja.
Što se tiče naslednika Milana Kujundžića, hrvatski premijer kaže "da se treba malo strpjeti".
"Ne znam da li je kriv. Meni je bitno da Vlada normalno radi svoj posao. Ja niti sam znao za te okolnosti, niti mogu znati, niti je to bio predmet mog interesa. To nisu niti informacije o kojima sam ikada s njim razgovarao", naglasio je Plenković.
Na pitanje "zabrinjava li ga to da je Kujundžić već osmi smijenjeni ministar", Plenković kaže da moraju rešavati probleme hrvatskog društva.
"Zabrinjava me fenomen da se tako jako krene aktivnostima medijima tresti ministre da je fokus rada Vlade više u nekom odbrambenom stavu. Mi moramo imati proaktivni stav, da riješavamo probleme hrvatskoga društva", istakao je Plenković.
Milan Kujundžić stavio je svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine. Izvinio se zbog netačno ispunjene kartice i istakao da ništa od njegove imovine nije sakriveno.
Rekao je da se radi o orkestriranim napadima na njega od strane "pojedinačnih interesnih skupina".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Index: Plenković SMENIO ministra zdravstva nakon AFERE

Izvor: Blic, 28.Jan.2020

Premijer Andrej Plenković razrešio je dužnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića, a smena je usledila kao rezultat afere sa nekretninama, javio je hrvatski portal Index.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.