Platini i Vokri sastali se u Tirani?

Izvor: Politika, 20.Feb.2014, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini i Vokri sastali se u Tirani?

BEOGRAD – Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) i predsednik Kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri sastali su se u glavnom gradu Albanije, Tirani, ekskluzivno otkriva portal insideworldfootball.com.

Pozivajući se na albanske izvore, portal navodi da su Platini i generalni sekretar UEFA Đani Infantino vodili poverljiv razgovor sa Vokrijem u sedištu Fudbalskog saveza Albanije, a da je glavna tema bila budućnost kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fudbala.

Vokri je navodno zatražio od čelnika UEFA formalni dijalog o mogućnosti da se kosovskoj reprezentaciji odobri igranje zvaničnih utakmica.

UEFA je do sada imala čvrst stav po tom pitanju, ali je njena pozicilja poljuljana nakon što je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odobrila u januaru da kosovska reprezentacija igra prijateljske mečeve, bez isticanja zastave i intoniranja himne, prenosi portal.

Kosovska fudbalska selekcija odigraće prijateljsku utaknicu 5. marta protiv reprezentacije Haitija u Kosovskoj Mitrovici i to će biti prva utakmica posle odobrenja Odbora za hitna pitanja FIFA.

Odluka FIFA je privremena, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta sredinom marta na sednici Izvršnog komiteta svetske „kuće fudbala”.

Izvršni komitet FIFA prošle godine dozvolio je prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mlađim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su ga priznale, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.

Na sastanku u Cirihu sredinom januara sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom predsednici Fudbalskog saveza Srbije i kosovskog saveza, Tomislav Karadžić i Fadilj Vokri, dogovorili su se da kosovske reprezentacije ili klubovi do daljeg ne mogu da igraju utakmice protiv ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije.

Tanjug

objavljeno: 20/02/2014
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.