Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Kosovo nije sused Srbije

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković ocenio je da evropski zvaničnici otvoreno traže da Srbija prizna nezavisnost Kosova, kao uslov za ulazak u Evropsku uniju (EU).

Petković je rekao da je iz poruka evropskih zvaničnika jasno da se pridruživanje Srbije i Kosova Evropskoj uniji ne odvija na dva koloseka, već da je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jedan proces.

- Zvaničnici Srbije jasno treba da stave do znanja da Kosovo nije sused Srbije - rekao je Petković i dodao da je prilika za to poseta francuskog šefa diplomatije Bernara Kušnera zbog njegove izjave da su Srbiji potrebni dobri odnosi sa susedima kojima je takođe cilj EU.

On je rekao da Srbija može postati članica EU jedino sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu i da joj nije potrebna politika "Evropa nema alternativu", nego poštovanje teritorijalne celovitosti i partnerski odnos sa EU.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.