Petković:Cela Vlada da podnese ostavku

Izvor: Studio B, 31.Jan.2011, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković:Cela Vlada da podnese ostavku

"Od čega narod da živi i šta da jede, to je pitanje a ne da premijer ide po Briselu i kao medijsku senzaciju širi priču o Evropskoj uniji, nosi Upitnik i širi demagogiju.

Cela Vlada Srbije na čelu sa premijerom Mirkom Cvetkovićem trebalo bi da podnese ostavku zbog velikih državnih, ekonomskih i socijalnih problema, izjavio je portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković.

Petković je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na konferenciji za novinare rekao da se Srbija suočava sa "katastrofalnim" problemima, a da premijer Mirko Cvetković, umesto da ih rešava, odlazi u Brisel zbog "čisto birokratskih pitanja".

"Od čega narod da živi i šta da jede, to je pitanje a ne da premijer ide po Briselu i kao medijsku senzaciju širi priču o Evropskoj uniji, nosi Upitnik i širi demagogiju. Bolje bi mu bilo da bude u Srbiji i da vidi šta mu rade ministri", kazao je Petković.

On je rekao da se pored "strahovitih" ekonomskih i privrednih problema, Srbija suočava i sa problemom Kosova i upitao zašto su pitanja o južnoj pokrajini u Upitniku EU u delu o dobrosusedskoj saradnji.

"Da li EU vidi Kosovo kao nezavisnu državu? Očigledno da je vidi s obzirom da preko Euleksa uspostavlja laznu drzavu Kosovo", rekao je Petković.

Petković je ponovio stav DSS da neće učestvovati na mitingu Srpske napredne stranke 5. februara ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.