Pet meseci protesta Karadžićevih pristalica

Izvor: RTS, 18.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet meseci protesta Karadžićevih pristalica

Više desničarskih organizacija koje se protive hapšenju i izručenju haškog optuženika Radovana Karadžića održalo 150. protest u Beogradu. Učesnici protesta zahtevaju i prekid pregovora o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Na beogradskom Trgu Republike danas je održan 150. protest u organizaciji više desničarskih organizacija zbog hapšenja i izručenja haškog optuženika Radovana Karadžića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Upravnog odbora ''Srpskog narodnog pokreta 1389'' Rade Ljubičić smatra da je jedan od uspeha protesta to što su organizatori, koje jedni smatraju patriotama, a drugi nacionalistima, pokazali da mirnim putem mogu da se bore za svoje ciljeve.

Ljubičić je rekao da je njihov doprinos i to što je tokom trajanja tog protesta ministar policije Ivica Dačić odlučio da se iz upotrebe izbace gumeni meci.

Prema njegovim rečima protesti će trajati sve do ispunjenja njihovih zahteva, podsetivši da je reč o izmeni Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, da se suđenje optuženima za ratne zločine sudi u Srbiji i da se haškim optuženicima obezbedi pomoć u odbrani.

Učesnici protesta traže i prekid pregovora o ulasku Srbije u Evropsku uniju, zatvaranje vladine Kancelarije za evropske integracije u Beogradu, izmeštanje Kancelarije NATO-a iz Ministarstva odbrane i prekid integracije Vojske Srbije u NATO.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet meseci protesta Karadžićevih pristalica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2008

BEOGRAD - Na Trgu Republike danas je održan 150. protest u organizaciji više desničarskih organizacija koje se protive hapšenju i izručenju haškog optuženika Radovana Karadžića...Predsednik Upravnog odbora „Srpskog narodnog pokreta 1389" Rade Ljubičić smatra da je jedan od uspeha protesta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.