Parlament Venecuele traži proterivanje izaslanika EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 15:16

Parlament Venecuele traži proterivanje izaslanika EU

Nacionalna skupština Venecuele zatražila je od vlade te zemlje da proglasi izaslanika EU u Venecueli Izabel Briljante Pedrosu personom non grata kao odgovor na sankcije koje je EU uvela Karakasu u ponedeljak.

"Obe ruke podižem za proglašenje predstavnika EU personom non grata i za preispitivanje uslova pod kojima je EU prisutna u Venecueli", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je predsednik narodne skupštine Horhe Rodrigez agenciji EFE, prenosi Tass.

U ponedeljak EU je uvela nove sankcije prema 18 zvaničnika Venecuele, uključujući predsednika nacionalnog izbornog saveta i zamenik predsednika, šefa Strateške operativne komande oružanih snaga, poslanika i sudije.

Trenutno je pod sankcijama EU 55 osoba iz Venecuele.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: 72 sata za odlazak: Izaslaniku EU u Venecueli saopšteno da spakuje kofere nakon što je Brisel uveo nove sankcije

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2021, 09:50

Šefu delegacije EU u Venecueli rečeno je da ima samo 72 sata da napusti zemlju nakon što je Karakas doneo takvu odluku kao odgovor Briselu koji je proširio sankcije venecuelanskim zvaničnicima zbog „podrivanja demokratije“. Nacionalna skupština Venecuele glasala je ranije ove nedelje za...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.