Parlament Francuske ratifikovao SSP Srbija - EU

Izvor: Studio B, 24.Nov.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament Francuske ratifikovao SSP Srbija - EU

Francuska skupština danas je ratifikovala Sporazum Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju čime je Francuska postala 23. članica Unije koja je potvrdila taj sporazum.

Kako je rečeno u Skupštini Francuske, usvajanjem sporazuma u prvom čitanju okončana je procedura potvrđivanja sporazuma.

Sporazum koji je prethodno, 12. jula, usvojio Senat, sada treba da potpiše predsednik Republike, a sporazum će stupiti na snagu po objavljivanju u Službenom listu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rečeno je agenciji Beta u francuskom parlamentu.

Sporazum o Srbije i Evropske unije (EU) o stabilizaciji i pridruzivanju (SSP) ranije su ratifikovale 22 od 27 zemalja EU, a posle Francuske preostale su Belgija, Litvanija, Holandija i Rumunija.

SSP je prvi ugovorni odnos EU i neke zemlje Zapadnog Balkana koja želi da postane članica te organizacije. Njime se stvara zona slobodne trgovine izmedu drzave potpisnice sporazuma i EU.

Sporazum će stupiti na snagu u EU tek pošto ga budu ratifikovale sve zemlje-članice, a u međuvremenu se primenjuje Prelazni trgovinski sporazum.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska ratifikovala SSP

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Nov.2011

Francuska skupština 24. novembra je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU, čime je broj zemalja članica koje su to učinile povećan na 23. Kako je agenciji Beta rečeno u Narodnoj skupštini Francuske, usvajanjem sporazuma u prvom čitanju okončana je procedura potvrdjivanja...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Đelić pozdravio ratifikaciju SSP u Francuskoj

Izvor: EMportal, 24.Nov.2011

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić pozdravio je danas činjenicu da je Francuska ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.