Izvor: 011vodič.com, 04.Nov.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer pojačava pritisak na Beograd

Oko Srbije se steže obruč novih pritisaka, ucena, pa čak i pretnji sankcijama, a sve sa ciljem da naša zemlja prizna nezavisnost lažne države.

Ovako „Novosti“ tumače pokušaj specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera, lansiran u Prištini, da Srbiji, paradoksalno, u zamenu za priznanje Kosova kao “šargarapu” ponudi ulazak u EU, čija su vrata za prijem novih članica na neodređeno vreme zatvorena.
Američki zvaničnik ide korak >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << dalje, zapretivši sankcijama ukoliko Srbija nabavi moće ruske sisteme S-400.
Da li su oštre poruke Palmera, kojeg je imenovao Stejt department, samo eho stavova američke “duboke države” u kojoj su i dalje uticajni pokrovitelji kosovske nezavisnostu, biće jasnije nakon susreta Vučića sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa. Do tog susreta, kako je najavio Vučić, trebalo bi uskoro da dođe, navode Novosti.
Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da Palmer pokušava da stegne obruč oko Srbije, ali misli da će se ispostaviti da je to stezanje bilo samo pozersko.
Važno je što između Palmera i Grenela svakako postoje različite ideje u vezi sa KiM. Ne očekujem da će Tramp vršiti veliki pritisak na Srbiju, rekao je on.
Diplomara Zoran Milivojević u nastupu Palmera u Prištini vidi težnje u Vašingtonu da se što pre zatvori kosovsko pitanje.
Prema tome kako je Palmer govorio treba računati na to da će Amerika imati razumevanje za maksimalističke zahteve Prištine, što našu zemlju dovodi u delikatnu situaciju. Ozbilje su i Palmerove pretnje stopiranjem članstva u EU, jer nagoveštavaju da bi to moglo da postane značajan deo politike SAD, koja može preko određenih mehanizama da utiče na Brisel, rekao je on, preneo je Tanjug.

The post Palmer pojačava pritisak na Beograd appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Milivojević: Bez obzira na pretnje - nema rešenja bez Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019

Insistiranje na priznanju Kosova i Metohije, kao i pretnje sankcijama Srbiji koje su stigle od specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera ukoliko Srbija nabavi ruske raketne sisteme, govore koliko je Americi stalo da se pitanje Kosova i Metohije što pre reši na liniji njihovog strateškog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.