Palmer: Mali Šengen ima podršku Amerike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: Mali Šengen ima podršku Amerike

Mali Šengen, inicijativa koju su pokrenuli Srbija, Severna Makedonija i Albanija, obećava i ima našu podršku, izjavio je danas u Ženevi zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer.

To je, ocenio je, posebno važno u trenutku kada SAD preuzimaju veću ulogu na Zapadnom Balkanu, a region poteze EU na planu proširenja posmatra kao povlačenje.

"Struktura te inicijative je otvorena, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njoj ima mesta i za Crnu Goru, BiH i Kosovo. To je inicijativa koja obećava, ima našu podršku i za koju smo posvećeni radu u partnerstvu s liderima Zapadnog Balkana kako bismo postigli napredak", naveo je Palmer, koji je učestvovao na strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u Ženevi.

On je istakao da je posvećenost Srbije, Albanije i Severne Makedonije poboljšanju saradnje kroz tu inicijativu demonstracija toga da lideri u regionu preuzimaju odgovornost za svoju sudbinu i kontrolu nad sopstvenom budućnošću, prenosi B92.net.

"Upravo zato je nemogućnost Evropskog saveta da postigne konsenzus o otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom bila toliko duboko razočaravajuća, ali to nije poslednja reč, nadamo se da će Evropski savet moći da revidira to pitanje i postigne napredak na sastanku lidera u Zagrebu, nađe neophodan konsenzus i otpočne taj važan proces i pošalje važan signal za region", kazao je Palmer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Amerika stala na srpsku stranu! Palmer otvoreno rekao: MALI ŠENGEN OBEĆAVA I IMA PODRŠKU SAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019

- Mali Šengen je inicijativa koja obećava i ima našu podršku - rekao je Metju Palmer u Ženevi...- Evropska perspektiva Zapadnog Balkana koja je bila osnov američkog angažovanja u regionu duže od 20 godina nije se promenila i neće se promeniti - rekao je Metju Palmer, zamenik pomoćnika državnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.