Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pak: Srbija mora da ima dobre odnose sa Kosovom

Poslanica Evropskog parlamenta i članica vladajuće nemačke partije CDU Doris Pak ocenila je da Srbija nije ucenjena otvaranjem pregovaračkog poglavlja 35 sa EU i da ocene srpskih zvaničnika da je reč o nametanju novih uslova nisu adekvatne, jer Srbija mora da ima dobre odnose sa Kosovom.

"Srbija nije ucenjena. Srbija je evropska zemlja koja želi da se priključi EU i trebalo bi da bude svesna da mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ima dobre odnose sa susednim državama da bi bila u EU“, rekla je Pak u izjavi za Radio Slobodna Evropa.

Ona je istakla da je to "činjenica“ i da to nije novost, jer bi Srbija trebalo da učini sve što je u njenoj moći da bi zasnovala dobre odnose sa Kosovom.

Pak je navela da smatra da je poruka o "uceni“ iz EU bila upućena biračima u Srbiji, a ne Briselu, jer "svi znaju da se ne možete pridružiti Evropskoj uniji dok ne rašcistite odnose u vašem komšiluku, na jedan ili drugi nacin“.

Poslanica EP istakla je da je u toku dijalog, koji nije lak za Srbiju, kao ni za Kosovo, ali je jedini put da se dođe do rešenja.

"Mislim da reč ucena zaista nije adekvatna. Niko ne želi da ucenjuje Srbiju, vec svi žele da je vide u EU, ali u okolnostima u kojima su susedi u regionu u dobrim odnosima“, kazala je Pak.

Ona smatra da se premijer Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel dobro poznaju i razumeju i da nemačka vlada neće biti uvređena zbog reagovanja Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.