POKS: Odluka vlasti da ne ide na samit u Tirani ispravna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 13:57

POKS: Odluka vlasti da ne ide na samit u Tirani ispravna

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravlja odluku Vlade Srbije da ne ide u Tiranu na predstojeći samit EU o Zapadnom Balkanu.

"Pozdravljam ovaj zaokret u politici Vlade Srbije prema predstavnicima EU, kao i najavu da više neće učestvovati ni na jednom samitu dok, EU ne promeni dvostruke standarde prema Srbiji, odnosno antisrpsku politiku. Godinama se vodila pogrešna politika popuštanja prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zapadu, koja je za posledicu imala gubitak dela suvereniteta u našoj južnoj pokrajini. Krajnje je vreme bilo sa se zauzme čvršći stav, da se pokaže da Srbija ima kičmu" - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

"I pre jučerašnjeg imenovanja Srba u tzv. Vladu Kosova, koji nemaju nikakav legitimitet u srpskom narodu, ali su po volji secesionista, bilo je razloga za prekid razgovora sa EU i insistiranje na vraćanju dijaloga u okrilje UN. Nadam se da će Vlada Srbije istrajati u tom stavu. U slozi je srpska snaga. To je tako uvek bilo i tako će biti" - dodao je Mihailović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.