PLAĆA SLOBODU: Miško dao lobistima 20 miliona evra!

Izvor: Kurir, 17.Feb.2013, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLAĆA SLOBODU: Miško dao lobistima 20 miliona evra!

Vlasnik „Delte“ angažovao američku lobističku kompaniju „Podesta grupa“, koja ubeđuje Zapad i diplomate EU da u Srbiji nema pravne države i da ne zaslužujemo datum pregovora

BEOGRAD - Ne žali para da uništi Srbiju!

Vlasnik kompanije „Delta“ Miroslav Mišković angažovao je „Podesta grupu“, američku kompaniju za lobiranje, za neverovatnih 20 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da ga izvuče iz pritvora, saznaje ekskluzivno Kurir!

Prema navodima odlično obaveštenog izvora, Mišković preko jedne od vodećih američkih kompanija za lobiranje na sve načine pokušava da izađe iz pritvora, ali i da međunarodnoj zajednici svoje hapšenje predstavi kao političku hajku i potpuno odsustvo pravne države.

- Miškovićevi lobisti obilaze strane diplomate i zvaničnike u Briselu i izlažu im „Miškovićev slučaj“. Pre svega, žele da ih ubede da hapšenje najbogatijeg Srbina uništava privredni ambijent i plaši strane investitore. Njihova strategija je da kompromituju vicepremijera Aleksandra Vučića, Vladu i državu Srbiju i da međunarodnu zajednicu ubede da u našoj zemlji vlada bezakonje, da nema pravne države, da mediji otvaraju afere i da se preko novina najavljuju hapšenja - jednom rečju, da institucije države ne funkcionišu. Na sve načine pokušaće da izlobiraju da Srbija u junu ne dobije datum početka pregovora sa EU kako bi dokazali tezu kojom brane Miškovića - da Srbija ne poštuje vlastite zakone i evropske norme - kaže izvor Kurira.

Kurir je pokušao da stupi u kontakt s predstavnicima ove lobističke kompanije, čije je sedište u Vašingtonu, ali do zaključenja ovog broja u tome nije uspeo.

Inače, američku lobističku kuću „Podesta grupa“ je 1. oktobra 2011. angažovala i država Srbija da zastupa naše interese, posebno na Kosovu. Srbija je iz budžeta mesečno na ime lobiranja izdvajala 100.000 dolara. Međutim, ispostavilo da su oni paralelno lobirali i za premijera Albanije Salija Berišu, osvedočenog borca za nezavisnost južne srpske pokrajine i stvaranje velike Albanije.

„Delta“: Angažovali smo „Podesta grupu“

U Sektoru za korporativne komunikacije „Delta holdinga“ kažu da je „Podesta grupa“ renomirana američka lobistička kompanija za ovu oblast.

- Naša praksa je da u svim segmentima svog posla angažujemo vrhunske strane savetnike, što smo učinili i u ovom slučaju. Verujemo da ćemo u saradnji s „Podesta grupom“ podići kvalitet kompanijske komunikacije s celokupnom javnošću, što je i predmet ugovora koji smo potpisali - piše i odgovoru dostavljenom našoj redakciji. Dodaje se da angažovanje ove firme nema nikakve veze s postupkom koji je pokrenut protiv Miroslava Miškovića, pa ni s njegovim oslobađanjem iz pritvora.

- Detalji ugovora „Delta holdinga“ i „Podesta grupe“ zaštićeni su klauzulom o poverljivosti, ali svakako da njegova vrednost nije ni približna iznosu koji ste naveli - kažu u „Delti“.

Radili i za Hašima Tačija

Prema pisanju Njujork tajmsa, kosovska vlada i premijer Hašim Tači potpisali su januara prošle godine ugovor s „Podesta grupom“ na 50.000 dolara mesečno za lobiranje u američkom Stejt departmentu. Osoba zadužena za komunikaciju između njih bio je izvesni Mark Tavlaridis, koji je u vreme NATO bombardovanja 1999. bio na čelu Saveta za nacionalnu bezbednost i bio jedan od albanskih lobista u Americi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišković lobira protiv Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2013, 00:29

Vlasnik kompanije 'Delta' Miroslav Mišković angažovao je 'Podesta grupu', američku kompaniju za lobiranje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.