PISMO EVROPSKOJ KOMISIJI: I nama ukinite roming!

Izvor: Večernje novosti, 20.Jun.2017, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PISMO EVROPSKOJ KOMISIJI: I nama ukinite roming!

Ministri telekomunikacija u regionu šalju molbu Evropskoj komisiji MINISTRI zaduženi za telekomunikacije iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije dogovorili su se u ponedeljak da Evropskoj komisiji upute pismo u kome traže da se odluka o ukidanju rominga u zemljama Evropske unije proširi i na te četiri države. Kako se navodi u saopštenju ministra telekomunikacija Rasima Ljajića >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << , pismo će biti upućeno potpredsedniku Evropske komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrusu Ansipu. Osim Ljajića, pismo će potpisati ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar za informaciono društvo i administraciju Makedonije Damjan Mančevski. - Svesni smo da realizacija neće biti ni jednostavna, ni brza, ni laka, s obzirom na to da je i u okviru same Evropske unije usaglašavanje oko ukidanja rominga trajalo punih 10 godina - kazao je Ljajić. - Sličnu inicijativu pokrenuli smo pre dve godine, ali ona tada nije prihvaćena. Ne treba ni sada imati prevelika očekivanja, ali smatramo da bi, kao zemlje u procesu pridruživanja, i naši građani trebalo da imaju benefite koje koriste i građani Evropske unije. Uostalom, ova odluka važi i za zemlje koje nisu članice Evropske unije kao što su Norveška, Island i Lihtenštajn.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pismo Evropskoj komisiji: I nama ukinite roming!

Izvor: Prva.rs, 20.Jun.2017

Ministri zaduženi za telekomunikacije iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije dogovorili su se u ponedeljak da Evropskoj komisiji upute pismo u kome traže da se odluka o ukidanju rominga u zemljama Evropske unije proširi i na te četiri države.. Kako se navodi u saopštenju ministra...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.