Ovo su fantastične šanse

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 17:31

"Ovo su fantastične šanse"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će sledeća decenija pružiti centralnoj Evropi "fantastične šanse".

Orban je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa českim kolegom Andrejom Babišem rekao da se centralna Evropa ranije smatrala beznadežnom bez Zapadne Evrope, sada zapadnoevropske ekonomije ne mogu da prežive bez centralne Evrope.

"Nema čak ni uspešne nemačke ekonomije bez centralne Evrope; centralna Evropa je zapravo lokomotiva ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU", rekao je Orban, prenosi MTI.

Politički i ekonomski značaj regiona će dodatno rasti, ali za to je potreban nastavak saradnje Višegradske grupe, zaključio je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orban i Babiš: Migranti su pretnja budućnosti Centralne Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je danas da ilegalne migracije predstavljaju pretnju za budućnost zemalja Centralne Evrope...On je danas nakon sastanka sa češkim premijerom Andrejom Babišem rekao da očekuje da će milioni izbeglica iz Avganistana pokušati da uđu u Evropsku uniju u novom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.