Organizovana poseta Tvrđavi

Izvor: Megafon.co, 26.Maj.2018, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizovana poseta Tvrđavi

EU info kutak organizuje stručno vođenje kroz Nišku tvrđavu u okviru obeležavanje Evropske godine kulturnog nasleđa. Posetu će voditi dr Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervator koja će zainteresovane provesti kroz svedočanstva života različitih civilizacija koje su ostavile trag, sa posebnim osvrtom na ostatke Osmanskog perioda koji svedoče o verskom, administrativnom i svakodnevnom životu tog vremena, saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << su iz EU info kutka.
Sastanak grupe zakazan je za utorak, 29. maj, u 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu.
Tvrđava – Foto – Saša Đorđević

Broj učesnika je ograničen, pa je prisustvo potrebno najaviti mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461.
Ovo je jedna od poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati ove godine u želji da se naši sugrađani bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada. Vođene posete se organizuju u partnerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji nasleđa, da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Niškom Tvrđavom kroz vekove sa stručnim vodičem

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2018, 13:18

Arhitekta-konzervator Aleksandra Mirić će u utorak 29. maja povesti sve zainteresovane niškom Tvrđavom, najavljuju organizatori, a posebno će se osvrnuti na ostatke Osmanskog perioda, koji svedoče o svakodnevnom životu tog vremena...Oni koji žele da se vrate kroz vreme i upoznaju ovo istorijsko...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.