Omerović: Opasne izjave Muslijua, a EU ćuti

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Opasne izjave Muslijua, a EU ćuti

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović iznenađen je što srpsko tužilaštvo nije reagovalo na "zapaljive i opasne" izjave predsednika skupštine opštine Preševo Jonuza Muslijua o takozvanoj "Velikoj Albaniji", ali dodaje da je iznenađen i ćutanjem Evropske unije.
Omerović poslednje izjave Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Musliua o takozvanoj "Velikoj Albaniji" vidi kao koordinisanu akciju albanskih političara, a u izjavi Tanjugu navodi i da Musliju time krši zakon i Ustav Srbije, jer je on i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji.

Navodi i da Edija Ramu "razume", jer se bliže izbori u Albaniji, ali, iako primećuje da priča o "Velikoj Albaniji" može da ostane u ovom trenutku priča o nedosanjanom snu albanskih političara, upozorava da treba biti oprezan.
Omerović je uveren da ćemo u narednom periodu imati intenzivnu komunikaciju i sa predstavnicima međunarodne zajednice u vezi sa ovim pitanjem.
"Ovo nije problem samo Srbije. Opasne poruke, ideje i pokušaji da se stvori 'Velika Albanija' problem su i EU", smatra Omerović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.