Okončan prvi dan razgovora o Telekomu u Briselu

Izvor: RTS, 26.Sep.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončan prvi dan razgovora o "Telekomu" u Briselu

U Briselu je završen prvi dan ovonedeljne runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, a u Kancelariji za KiM je potvrđeno da se danas razgovaralo o imovini "Telekoma" u Pokrajini, i najavljeno da će se razgovori na istu temu nastaviti i sutra.
Predviđeno je da će ova runda tehničkog dijaloga trajati do četvrtaka, a da će tema razgovora biti primena sporazuma o telekomunikacijima.

Portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske komsije Maja Kocijančić je izjavila Tanjugu da EU želi dogovor u oblasti telekomunikacija, ali da se na tome još radi.
”Mi želimo da se dogovor postigne ove nedelje, ali rad se nastavlja”, poručila je Kocijančićeva u izjavi za Tanjug u Briselu.
U okviru sporazuma o telekomunikacijama, delegacije Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, razgovaraju o imovini "Telekoma Srbije" na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije "Telekoma" na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građana zbog eventualnog presretanja poziva.
Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a delegaciju Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.
U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, takođe su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije "Telekom" i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvog dana na dnevnom redu Telekom, razgovori se nastavljaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016

U Briselu je završen prvi dan ovonedeljne runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, a u Kancelariji za KiM za Tanjug su potvrdili da se danas razgovaralo o imovini Telekoma u pokrajini i najavil da se razgovori na istu temu nastavljaju i sutra...Predviđeno je da ova runda tehničkog dijaloga...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.