Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka EU o Bregzitu za par dana

Nemački ministar ekonomije Peter Altmajer nagovestio je danas da bi EU u narednih par dana mogla doneti odluku o novom odlaganju datum Bregzita.

Altmajer je naveo da će vlada britanskog premijera Borisa Džonsona pokušati da ove nedelje progura postignuti sporazum o uslovima istupanja iz EU kroz parlament.

"U narednim danima će stvari postati jasnije i tada ćemo ispuniti našu dužnost i brzo doneti odluku", rekao je on za radio Dojčlandfunk.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Nemački ministar je izjavio da on lično ne bi imao ništa protiv odlaganja Bregzita "na nekoliko dana ili nedelja" ako se tako onemogućava Bregzit bez sporazuma.

Džonson je poslao Briselu pismo u kom je zatražio odlaganje datuma Bregzita, sada zakazanog za 31. oktobar, pošto je parlament odbio da po hitnom postupku glasa o novom sporazumu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nemački ministar ekonomije danas u Srbiji: U interesu nam je da celokupan Zapadni Balkan bude uključen u EU

Izvor: Blic, 22.Okt.2019, 07:24

Nemački ministar ekonomije i energetike Peter Altmajer izjavio je da Srbija ostvaruje snažan napredak u oblastima privrede i izgradnje pravne države i istakao da nastavak pomirenja između zemalja Balkana i intenziviranje regionalne saradnje predstavljaju neka od ključnih pitanja procesa pristupanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.