Odloženi pregovori o gasu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženi pregovori o gasu

BRISEL - Trilateralni pregovori Rusije, Evropske unije i Ukrajine o ruskom gasu, koji je trebalo da se održe sljedeće nedjelje su odloženi, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

Nova runda pregovora o nagomilanom ukrajinskom dugu i snabdijevanju EU gasom preko Ukrajine trebalo je da se održi u utorak u Berlinu, ali je Komisija u saopštenju za medije saopštila da radne grupe na ekspertskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nivou nisu postigle saglasnost o nekim bitnim pitanjima.

U saopštenju se ne navodi o kojim pitanjima je riječ ni kada će se pregovori nastaviti, ali je evropski komesar za energiju Maroš Šefčvić poručio da se nada da će radne grupe, koje nastavljaju razgovore u Briselu, uskoro pripremiti teren za sledeći sastanak.

Cilj pregovora je da Ukrajina, uz pomoć EU, riješi problem neplaćenog gasa zbog koga je Rusija prošle godine jedno vrijeme obustavila isporuke, i da se obezbijedi neometano snabdijevanje EU preko Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.